Gemeente Velsen Team Advies en Projecten

Juridisch Adviseur Openbare Orde en Veiligheid (OOV)

24 uur per week 
Heb jij het in je om te schakelen tussen beleid en actie? Zoek je creatieve juridische oplossingen binnen de wettelijke kaders die de openbare orde en veiligheid voor de Velsenaren bevorderen? Dan zoeken we jou! 

Over ons  

Bestuur & veiligheid is onderdeel van het team Advies en Strategie, domein Publiek en Bestuur. Andere onderdelen in dit team zijn bestuursadvisering, strategie, communicatie & Samenspel. Bestuur & veiligheid heeft een regisserende en adviserende rol op het gebied van openbare orde en veiligheid. Het team heeft een informeel karakter. Er wordt hard gewerkt en er wordt ook met elkaar gelachen.  

Wat ga je doen? 

Samen met politie, Openbaar Ministerie, NH Veilig en andere partners werken wij aan projecten en programma’s om de veiligheid te vergroten voor onze inwoners en ondernemers. 

Als juridisch adviseur, binnen het team bestuur & veiligheid, ondersteun en adviseer je de burgemeester en de thema regisseurs en ben je medeverantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid. Je geeft handen en voeten aan beleid en verordeningen en schrijft stukken voor bestuurlijke besluitvorming. Je adviseert op het nemen van bestuurlijke maatregelen en schrijft hiervoor de besluiten.  Je vindt het een uitdaging om te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen en ruimte te zoeken binnen wet- en regelgeving. Jij bent hierbij verantwoordelijk voor het hele juridische traject van sparren, adviseren tot uitvoering en monitoring.  

Naast het adviseren weet je ook van aanpakken en ga je bijvoorbeeld actief aan de slag met de juridische stukken bij betogingen in het kader van de WOM.  We zoeken een juridisch adviseur met een open en proactieve houding die graag de handen uit de mouwen steekt. 

Je volgt de relevante in- en externe juridische ontwikkelingen op de voet, legt verbanden en deelt je kennis. Je bouwt een gedegen netwerk op. Je fungeert als vraagbaak en vertegenwoordigt de gemeente in externe contacten. 

Daarnaast loop je als adviseur Openbare Orde en Veiligheid lokaal piket. Je adviseert daarbij de betrokken bestuurder(s) wanneer er zich een incident voordoet binnen de gemeente Velsen op het gebied van openbare orde en veiligheid, Tijdens de piketdienst ben je een week lang 24 uur per dag beschikbaar als eerste aanspreekpunt.  

Wat vragen wij? 

Je bent resultaatgericht en goed geïnformeerd over de externe ontwikkelingen op dit werkgebied. Je bent omgevingsbewust en je politiek-bestuurlijke antenne werkt uitstekend. Je bent doortastend, in staat tot het analyseren van problemen en het vormen van een realistisch oordeel om adequaat te kunnen adviseren. Tot slot heb je overtuigingskracht en weet je ook in de organisatie tot goede afstemming te komen.  Je schakelt moeiteloos tussen strategische en praktische advisering met een open blik naar de samenleving. Je stelt kritische vragen om eventuele gevoeligheden en kansen boven tafel te krijgen. Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair team. Reflecteren op je eigen handelen is voor jou vanzelfsprekend en constructieve feedback geven en ontvangen gaat je makkelijk af.    

Wat breng je in elk geval mee?  

  • WO werk- en denkniveau met een (Bestuurlijk) Juridische achtergrond 
  • Minstens 5 jaar relevante ervaring als juridisch adviseur, ervaring op het vakgebied openbare orde en veiligheid is een pré. 
  • Hands on mentaliteit 
  • Je schrijft doelgericht, duidelijk, begrijpelijk/B1en snel. 
  • Doorzettingsvermogen, stressbestendig en focus, ook in tijden van verandering en drukte.               

Wat bieden wij? 

Er werken ruim 500 medewerkers bij de gemeente Velsen. Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. De lijnen met het gemeentebestuur en het management zijn kort en informeel. Wij werken voor onze inwoners en zijn daarvoor steeds meer in verbinding met hen. Die verbinding maken we ook intern steeds sterker met onze collega’s van de verschillende vakgebieden. Gecombineerd met de veelzijdige communicatie vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team en een manager die ruimte geeft, maar graag meedenkt, levert dat jou een interessante functie op die ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.   

Waar kun je op rekenen?  

  • Een salaris van maximaal € 5997,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 11).    
  • Een dienstverband voor één jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband.  
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden.  
  • Een hybride manier van werken, waardoor je zelf voor een groot deel bepaalt waar, wanneer en hoe je je werk doet.   
  • Vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen.  
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien.  

Meer informatie 

Wil je meer informatie over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Bel dan met Nienke Blokker, Manager Advies en Strategie, op 06-36275512. Wil je inhoudelijke informatie over de functie en een adviseur OOV hierover spreken? Bel dan met Noortje Wijdenes via 06-39455493. Informatie over de gemeente Velsen kun je vinden op: Bestuur en Organisatie | Gemeente Velsen.

Ben jij onze nieuwe collega? Laat ons weten waarom via de sollicitatiebutton. We hebben geen sluitingsdatum voor deze vacature, maar wacht niet te lang met solliciteren. We reageren snel op je sollicitatie en sluiten deze vacature zodra we de juiste kandidaat gevonden hebben.  

Een kort, door HR afgenomen e-assessment maakt deel uit van de procedure.   
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-270

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Vestiging:

Opleidingsniveau: WO
Vakgebied: Openbare orde en veiligheid

Startdatum:

11-10-2024

Kantooradres:

Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN

Locatie: