Gemeente Velsen Griffie

Raadsadviseur (sociaal domein en regionale samenwerking)

36 uur per week  
Ben jij die energieke professional die de raad adviseert? 

Over ons

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De gemeenteraad in Velsen heeft 33 raadsleden. Velsen is een groeiende gemeente, na de volgende  gemeenteraadsverkiezingen bestaat de raad waarschijnlijk uit 35 leden. Door een raadsakkoord is er geen coalitie en oppositie en dat werkt constructief. 

De griffie adviseert, ondersteunt en faciliteert de gemeenteraad. We hebben een enthousiast en gedreven team dat altijd in beweging is. Geen dag is hetzelfde. We hebben al flink wat stappen gemaakt om van een administratieve griffie naar een strategische griffie te groeien. Ons doel is het versterken van de lokale democratie en de gemeenteraad nog meer in positie brengen.  

Velsen is een diverse gemeente. Er is volop groen, maar ook industrie. Je vindt er (visserij)havens, strand, zee, en prachtige oude landgoederen. Deze variatie zorgt ervoor dat er bij de raad hele diverse onderwerpen voor liggen. 

Shaunie (Raadsadviseur): “Het is heel gevarieerd werk, geen dag is hetzelfde. Je overlegt met ambtenaren, adviseert raadsleden en ’s avonds draai je nog een sessie met de raad. Echt superleuk. 

Esther (Raadsadviseur): “Het is een mooie uitdaging om inwoners en raad meer met elkaar te verbinden.” 

Ruurd (Griffier): We zetten samen stappen om een strategische griffie te worden. Veel griffies van andere gemeenten zien ons als een voorbeeld. Ik ben trots op mijn team en op onze raad. 

Wat ga je doen? 

Je ondersteunt en adviseert raadsleden. Dit kan zijn als ze raadsvragen willen stellen, een motie of amendement willen maken maar ook als ze op zoek zijn naar bepaalde informatie. De lijnen zijn kort, dat geldt ook voor de contacten in de organisatie. Er is veel overleg met ambtenaren over hoe ze een bepaald stuk het beste aan de raad kunnen aanbieden. Bij sessies ben je sessiegriffier. 

Jouw aandachtsgebieden zijn het sociaal domein en regionale samenwerking. In ons team ben jij dé adviseur voor alle regionale aangelegenheden. Je onderhoudt nauw contact met collega's van andere griffies in de regio en met de ambtelijke organisatie. Samen met je collega's zorg je ervoor dat de raad een sterke positie inneemt bij regionale vraagstukken. Je adviseert over de werkwijze en positionering van de raad in de regio en zorgt ervoor dat vertegenwoordigers van de raad goed geïnformeerd deelnemen aan regionale bijeenkomsten. 

In het sociaal domein ben je goed op de hoogte van ontwikkelingen in de samenleving, binnen de organisatie en op nationaal niveau. Je neemt het voortouw in diverse projecten zodat raadsleden zo goed en breed mogelijk informatie krijgen. Raadsleden kunnen daardoor een goede belangenafweging maken. Daarnaast ondersteun en adviseer je werkgroepen en commissies van de raad 

Wat wij vragen?

Jij bent een energieke professional die de raad zowel inhoudelijk als procesmatig adviseert. Je hebt inzicht, gevoel voor en ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen. Als analytisch denker met het nodige relativeringsvermogen vorm je een onafhankelijk oordeel. Je werkt graag samen maar je kunt ook goed alleen werken. Inlevingsvermogen, tact, overtuigingskracht en een gevoel voor diplomatie zijn essentieel. Daarnaast sta je ook 's avonds klaar om de gemeenteraad te ondersteunen en te adviseren tijdens sessies en vergaderingen. 

Wat breng je in elk geval mee? 

  • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en een opleiding in bestuurskunde, politicologie, recht, sociale wetenschappen of een vergelijkbare studie.  
  • Je hebt ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Je kunt complexe trajecten begeleiden en blijft kalm en objectief functioneren onder tijdsdruk of bij tegenslag.  
  • Je schakelt snel op inhoud en je analytische vaardigheden stellen je in staat om tot de kern te komen. 
  • Je beschikt over uitstekende mondelingen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 
  • Je werkt planmatig en projectmatig, neemt initiatief en staat voor de raad 
  • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. 

Ook als je niet aan alle kwalificaties voldoet en je een flinke leergierigheid en ambitie hebt om je verder te ontwikkelen in een politiek bestuurlijk complexe en dynamische wereld nodigen we je ook van harte uit om te reageren. 

Wat bieden wij?

Je krijgt een interessante en verantwoordelijke functie, waarin je nauw samenwerkt met een team van gedreven en flexibele collega's. Samen staan we klaar om de gemeenteraad te adviseren en ondersteunen. Naast deze uitdagende taken is er ook ruimte voor informele activiteiten. In onze overzichtelijke organisatie zijn de lijnen kort, zowel naar de raad, het college als de rest van de organisatie. 

Waar kun je verder op rekenen? 

  • Een salaris van maximaal € 6.072,- bruto per maand (loonpeil 1-10-24) bij een 36-urige werkweek (schaal 11).  
  • Een dienstverband voor één jaar, dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband.  
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden. 
  • Een hybride manier van werken, waardoor je zelf voor een groot deel bepaalt waar, wanneer en hoe je je werk doet.  
  • Vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen. 
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien. 

Meer informatie 

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan met Ruurd Palstra, Griffier, op 06-184 981 09. Hij vertelt je graag meer. Dat kan ook onder het genot van een kop koffie/thee of tijdens een wandeling. Informatie over de gemeente en de gemeenteraad van Velsen kun je vinden op: Bestuur en Organisatie | Gemeente Velsen.

Ben je al enthousiast? Solliciteer vóór 19 september 2024 via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken staan gepland op 23, 24 of 25 september. Een eventuele tweede ronde is op 30 september.  

Een kort, door HR afgenomen e-assessment en casus kan deel uitmaken van de procedure.  
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-263

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Vestiging:

Opleidingsniveau: HBO+
Vakgebied: Gezondheidszorg
Vakgebied: Griffie

Sluitingsdatum:

18-09-2024

Startdatum:

28-08-2024

Contactpersonen:

Ruurd Palstra

mobiel: +31 6-18498109

Kantooradres:

Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN

Locatie: