Gemeente Velsen Team VTH

Senior Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa)

32-36 uur per week 
Zie jij wat er gebeurt in onze wijken en onderneem je actie als dat nodig is? Werk jij graag samen met je team en weet jij hen te coachen om afgesproken doelen te bereiken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over ons 

Het team Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte bestaat uit ongeveer 17 (jeugd)boa’s en HTV-studenten, (beleids-)ondersteuning en een operationeel teamleider, verdeeld over 4 wijkteams. Onze werkzaamheden omvatten zowel bestuurs- als strafrechtelijke handhaving, waarbij we toezicht houden op diverse aspecten, waaronder leefbaarheid, overlastfeiten, ondermijning, de Drank- en Horecawet en verkeersovertredingen. We werken integraal en handelen op basis van de bijzonderheden die we in de praktijk tegenkomen. Onze aanpak is wijkgericht en informatie gestuurd. 

De gemeente Velsen, als middelgrote stad, kent grootstedelijke uitdagingen op verschillende thema's, zoals jeugd, havens, betaald voetbal, strand en de aanwezige asielopvang van het COA. Hierdoor biedt ons werkgebied een breed scala aan uitdagingen en mogelijkheden, waardoor je als lid van ons team volledig tot je recht. 

Omschrijving 

In jouw rol als senior ben je niet alleen het vertrouwde gezicht en het aanspreekpunt van de gemeente, maar ook de thermostaat en thermometer voor je team. Je bent actief bezig met het creëren van een positieve werkcultuur. Jij fungeert als rolmodel en zorgt voor harmonie binnen het team. Je neemt belangrijke beslissingen en schroomt niet om moeilijke keuzes te maken. Je bent ervoor verantwoordelijk dat de medewerkers in een gezonde bodem kunnen werken, waarbij iedereen met een goed gevoel, veilig en heel naar zijn werk komt en weer vertrekt. Hierdoor draag je actief bij aan de ontwikkeling van individuele leden en het hele team. 

Je hebt een grondige kennis van de gemeente en de wijken, en bent actief betrokken. Samen met andere senioren overzie je wat er moet gebeuren in onze wijken. Op afwisselende momenten fungeren de senioren als operationeel coördinator, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de briefing en het eerste aanspreekpunt bent voor collega's op straat. 

Als senior ben jij het eerste aanspreekpunt voor teamleden en stuur je op de speerpunten uit het handhavingsuitvoeringsplan. Je werkt in dienstroosters, inclusief avond- en weekenddiensten. 

Je fungeert als spil in de samenwerking binnen onze organisatie en met partners, waarbij je regelmatig deelneemt aan interne en externe overleggen. Als sparringpartner voor de teamleider en beleidsondersteuning draag je bij aan de benodigde ontwikkelingen voor zowel individuele collega's als het gehele team. 

Hoe ziet een dag eruit? 

De ene dag loop je in de wijk op leefbaarheidsthema's, rijd je op meldingen of voer je een integrale controle uit. De andere dag bereid je als OPCO de briefing voor, zit je bij een ketenoverleg om een integrale actie voor te bereiden, bespreek je met de beleidsadviseur en teamleider de laatste ontwikkelingen en sluit je de dienst af met een coaching gesprek. 

Wat vragen wij?

  • je hebt ruime aantoonbare ervaring in het werkveld toezicht en handhaving 
  • je hebt aantoonbare ervaring in het coachen van collega's 
  • je hebt ervaring met wijkgericht en informatie gestuurd werken 
  • je hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van een netwerk 
  • je hebt goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift 
  • je hebt een kordate persoonlijkheid met uitstekende sociale vaardigheden 
  • je bent stressbestendig en hebt het vermogen om met agressie om te gaan 
  • je bent fysiek en mentaal in goede conditie 
  • je bent een echte teamspeler 
  • je bent in staat om je te voegen naar het beleid en de procedures van de organisatie 
  • je bent bereid en in staat om onregelmatige diensten te werken 

Wat breng je in elk geval mee? 

  • Je hebt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau 
  • je beschikt over een diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar(boa) of basisopleiding GGP 
  • je beschikt over een diploma Senior/Coördinator BOA (of bent bereid dit te halen) 
  • je beschikt over een geldig RTGB-4 certificaat (of bent bereid dit te halen) 
  • je beschikt over een EHBO (of bent bereid dit te halen) 
  • je bent in het bezit van een rijbewijs cat. B 
  • je hebt ervaring met het opstellen van bestuurlijke rapportages, het opmaken van processen-verbaal en het werken met geautomatiseerde/digitale systemen en Microsoft Office, 
  • Natuurlijk hoef je de gemeente nog niet te kennen, met jouw instelling heb je dat zo voor elkaar. 

Wat bieden wij? 

We zijn een overzichtelijke organisatie, daardoor zijn de lijnen kort, ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord en we geven je daarbij al ons vertrouwen. Gecombineerd met de veelzijdige vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team levert dat jou een interessante en verantwoordelijke functie op.  

Waar kun je verder op rekenen? 

  • Een salaris van maximaal € 4.052,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 8). 
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden. 
  • Een dienstverband voor één jaar, die we daarna, bij goed functioneren, graag omzetten in een vast dienstverband. 
  • Vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen. 
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien. 

Meer informatie 

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Cleve Hewitt, Teamleider Toezicht en Handhaving op 06-3977 42 90.  Wil je meer informatie over het werken bij Velsen? Kijk dan op www.velsen.nl/werken-bij-velsen. Of ben je al enthousiast? Solliciteer dan vóór 1 oktober via de sollicitatiebutton. 

Een kort, door HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-250

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Vestiging:

Opleidingsniveau: MBO niveau 4
Vakgebied: Openbare orde en veiligheid

Sluitingsdatum:

30-09-2024

Startdatum:

10-09-2024

Contactpersonen:

Cleve Hewitt

mobiel: +31 639774290

Kantooradres:

Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN

Locatie: