Gemeente Velsen Team Advies en Projecten

Juridisch Adviseur

2 fte
32-36 uur per week 

Wil jij bijdragen aan een optimale dienstverlening voor de inwoners van Velsen? Heb je een juridische opleiding en enige jaren juridische werkervaring? Dan zoeken we jou! 

Over ons 

De 10 medewerkers van het team Juridische Zaken werken aan de juridische kwaliteit van de vele en diverse processen binnen onze gemeente. Van het beantwoorden van vragen, afhandelen van bezwaar- en beroepschriften, de juridische kwaliteitszorg en de algemene juridische advisering aan bestuur en organisatie. Op terreinen die uiteen kunnen lopen van inkoopbeleid en omgevingsvergunningen tot aan het sociaal domein. Breed en afwisselend werk dus.  

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van het bredere team Advies en Projecten waarin de adviseurs van het domein Bedrijfsvoering zijn samengebracht.   

Wat ga je doen?

Je behandelt bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt de gemeente in beroep en hoger beroep. Je adviseert (op termijn) gevraagd en ongevraagd de burgemeester, het college van burgemeester en wethouders en collega’s binnen de organisatie over diverse juridische onderwerpen. Het werk is afwisselend, de diversiteit aan onderwerpen is groot. 

We zoeken zowel een Juridisch Adviseur voor het sociaal domein als voor het fysiek domein. Geef eventueel in je sollicitatie aan waar je voorkeur naar uitgaat.  

Wat vragen wij? 

Je kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je krijgt energie van resultaten behalen en trekt hierin samen op met je collega’s. Je kunt goed zelfstandig werken en neemt verantwoordelijkheid voor je dossiers. Je kunt mensen enthousiasmeren en weet de juridische werkelijkheid ook aan niet-juristen uit te leggen. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en je werkt accuraat. 

Je zoekt graag de samenwerking op en bent een inhoudelijk klankbord voor collega’s. Het ontvangen en geven van feedback gaat jou gemakkelijk af. Je controleert tussentijds de activiteiten op inhoud en voortgang, signaleert afwijkingen en stuurt zo nodig bij.  

Wat breng je in elk geval mee? 

  • Een afgeronde (relevante) juridische HBO- of WO opleiding en bijbehorend werk- en denkniveau.  
  • 2 tot 5 jaren relevante juridische werkervaring.  

Wat bieden wij? 

Er werken ruim 500 medewerkers bij de gemeente Velsen. Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners, maar ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Gecombineerd met de veelzijdige juridische vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team en een manager die ruimte geeft, maar graag meedenkt, levert dat jou een interessante en verantwoordelijke functie op.  

Waar kun je verder op rekenen? 

  • Een salaris van maximaal € 5247 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10).  
  • Een dienstverband voor één jaar, die we daarna, bij goed functioneren, graag omzetten in een vast dienstverband. 
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden. 
  • Een hybride manier van werken, waardoor je zelf voor een groot deel bepaalt waar, wanneer en hoe je je werk doet.  
  • Vergoedingen voor reiskosten en thuiswerken, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen. 
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien. 

Meer informatie 

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Maartje Hemmelder, Manager Advies en Projecten, op 06-43408444. Informatie over de gemeente Velsen kun je vinden op onze website bij ‘bestuur en organisatie’ via deze link: https://www.velsen.nl/bestuur-en-organisatie 

Of ben je al enthousiast? Solliciteer vóór 15 juli 2024 via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken staan gepland in de week van 15 juli 2024.  

Een kort, door HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-239

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Vestiging:

Opleidingsniveau: HBO+
Vakgebied: Juridisch

Sluitingsdatum:

14-07-2024

Startdatum:

27-06-2024

Contactpersonen:

Maartje Hemmelder

mobiel: +31 643408444

Kantooradres:

Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN

Locatie: